Vanhan Rautalammin Korhosten sukuseura

Vanhoja asiakirjoja

 

Vanhat asiakirjat saattavat olla vaikealukuisia jo käsialan takia. Myös sanasto ja erityisesti lakikielen ilmaisutapa vaativat harjaannusta. Toisaalta tulkintaa helpottaa se että useimmat säilyneet asiakirjat ovat vakiomuotoisia, joten lukijan on helpompi arvailla, mitä kirjuri on halunnut merkitä muistiin.

 

Päätös 1553. Tämä on vanhin suvustamme kertova asiakairja. Alkuperäinen on Riksarkivetissa Tukholmassa.

 

Voudintilit koostuvat vuosien 1537—1634 aikaisista Suomea koskevista tiliasiakirjoista. Niihin sisältyy muun muassa hopeaveroluettelo vuodelta 1571 ja ensimmäinen henkikirja vuodelta 1634. Tarkempia tietoja Kansallisarkiston sivuilta. Suoria linkkejä Korhosiamme koskeviin asiakirjasivuihin täällä.

 

Perukirjat ovat Rautalammin seurakunnan arkistosta, joka on Kansallisarkiston digitaaliarkistossa. Niiden joukossa on joitakin muitakin todistuksia.

 

Oikeusjuttuja

 

Pitäjänkokousten pöytäkirjoja on Rautalammin seurakunnan arkistossa vuosilta 1808-1875. Korhosia mainitaan seuraavissa pöytäkirjoissa. Aluksi on selvitelty vuosia 1857-1875. Luettelo täydentyy vähitellen. Jos olet kiinnostunut luettelon täydentämisestä, niin ota yhteyttä Wanhan Tuomaan toimitussihteeriin korhonen.h(ät)gmail. com ja sovitaan työn jakamisesta.