Vanhan Rautalammin Korhosten sukuseura

 

Korhosten geenit

[kuva]

 

Useiden Korhos-sukujen isälinjan geenit ovat haplosukupuun N-ryhmän karjalaisessa haarassa nuolen osoittamassa kohdassa CTS12908. Puun näet suurempana tästä. Rautalammin Korhosiin johtavasta oksasta on tarkempi jatkuvasti päivittyvä kuva.

 

 

Rautalammin Korhosten DNA-juurista on kerrottu Wanha Tuomas lehdessä 2014 s. 32-48. Verkossa on myös Jaakko Häkkisen artikkeli Korhosten sukuhistorian tarkentaminen geenisukututkimuksen avulla. Samoin uudempi Korhoset (N1c1 > Karjalainen > CTS12908) sivustolla Jaakko Häkkisen puolikuiva alkuperäissivusto, luku 6, Sukututkikimus.

 

 

Vilkasta keskustelua Korhosten DNA:sta käydään Muinainen Suomi -sivustolla (maksuton sivusto, mutta edellyttää rekisteröitymisen).

 

 

Tuorein DNA-määritys (elokuu 2018) antaa Rautalammin Korhosten haploryhmäksi Y21582 (FamilyTreeDNA:n käyttämä nimi, YFull käyttää nimeä Y20909). Lähiryhmät seuraavat toisiaan näin:

CTS12908 --> Y21583 --> Y21582
                                - -> Y21581 --> FGC72591

Kaksi viimeistä ovat sotkamolaisten ryhmiä. Lisää tietoa vuoden 2019 sukulehdessä.

 

Julkaistu tässä tekijän luvalla.

UUTTA! Kaikille Korhos-suvuille yhteinen DNA-ryhmä on perustettu alkusyksystä 2018.

Liity ryhmään, jos olet teettänyt DNA-analyysisi FamilyTreeDNA:n kautta tai siirtänyt muualla teetetyn analyysisi tuloksen FamilyTreeDNA:N tietokantaan. Ryhmän sivuilla voit kysyä Korhosten perimään liittyviä asioita.

 

Mikä on isälinjainen haplosukupuu?

Katso Martti Korhosen verkkosivua.

 

Lisää perimänsä testanneita Korhosia tarvittaisiin, jotta käsitys sukumme juurista tarkentuisi. Liity Suomi-DNA-projektiin ja testauta perimäsi.

 

Tämä sivu on raakile. Sukuseura tarvitsisi tälle sivulle asiaan perehtyneen tai perehtymään halukkaan tekijän, joka ryhtyisi seuraamaan geenisukututkimuksen tuloksia oman sukumme kannalta. Jos vähänkään kiinnostaa, niin ota yhteyttä Wanhan Tuomaan päätoimittajaan tai toimitussihteeriin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                             Julkaistu tässä tekijän luvalla.